2008. október 8., szerda

Dekódolt férfidumák

Nem a szavak embere. Irtózik az egyenes beszédtõl. Állandóan csak kerülgeti a forró kását. Pedig mennyivel egyszerûbb lenne, ha megmondaná az õszintét. Így nem marad más, mint dekódolni a férfi dumáit.


Egy pasit hallgatva tudni kell olvasni a sorok között is. Nem szabad minden szavukat szó szerint venni. Következzen néhány kulcsmondat. Persze, a hozzájuk tartozó férfidumával.

Tetszel nekem elcsépelt mondatokkal
Ha világosan kimondaná, hogy bírja a nõt, ez túlságosan könnyû és egyértelmû lenne a barátai elõtt. Ezért inkább lépésrõl lépésre halad elõre elcsépelt mondatokkal, felkészülve arra az eshetõségre, hogy akkor sem váljon nevetségessé, ha visszautasítja. Már maga a tény, hogy szavakkal próbál közeledni, sokat elárul szándékairól. Csak a hollywoodi filmekben találják meg a szerelmesek az elsõ találkozáskor leterítõ mondatokat. A hétköznapok jóval egyszerûbbek – egy szerelmes férfi csak elcsépelt mondatokat képes kiejteni a száján. Ezeket például: tetszik a ruhád, jó a frizurád, olyan, mintha már régen ismernélek, te is metróval mész haza?, hazakísérlek, úgyis egy irányba megyünk. Ezek mind-mind semleges bókok. Nem az érzéki vonzerejére vonatkoznak.

Járjunk együtt óvatosan közeledve
Szeretné megõrizni méltóságát akkor is, ha visszautasítaná. Ezért aztán párduc módjára, óvatosan közeledik. Efféle mondatok hagyják el a száját: mit csinálsz a hétvégén?, szombat estére van két koncertjegyem, ismered a most megnyílt belvárosi diszkót?, fogadok, hogy remekül táncolsz.

Legyünk barátok kedves szavakkal
Figyeljen a szavaira. Ha túl sokszor használja a kedves, szép, remek, mulatságos, szimpatikus, gyönyörû jelzõket, ezt azt jelenti: nincsenek szexuális tervei, egyszerûen csak barátkozni szeretne. Ne keseredjen el, ha így is tesz, ne mutassa ki. Visszatérõ mondatai: te legalább nem vagy egy bonyolult nõ, remekül érzem magam veled, egy igazi nõi barátság a sors ajándéka, te vagy a legszuperebb nõ, akit ismerek, egy régi barátomra emlékeztetsz, te vagy az egyetlen lány, akivel õszintén tudok nevetni.

Bújjunk ágyba egyértelmû jelekkel
Ha a férfi az elsõ alkalommal szeretné az ágyába vinni, errõl két jel árulkodik:
1. szeretne már kijönni az étterembõl vagy moziból, ahová meghívta,
2. zseniális ötlete támad, és valamit meg akar mutatni a lakásában.
Állandó mondatai: szeretnélek jobban megismerni, kérsz még valamit, vagy kérhetem a számlát?, nagy zaj van itt, menjünk inkább máshová, a lakásomból az egész várost láthatod, szeretnéd megnézi a CD-gyûjteményemet?

Nagyon szeretlek szerelmes vallomással
Szeretlek – a férfiak nagyon ritkán ejtik ki a bûvös szót. Vagy túl könnyen és túl korán mondják, azzal a nem is nagyon titkolt célzattal, hogy szeretnék ágynak dönteni a nõt. Az elsõ õszintén kimondott „szeretlek” általában az ágyban hangzik el, az elsõ szerelmes éjszakán. Ha nappal esik meg, az egy bonyolultabb történet. Még szerencse, hogy a férfiak számtalan más módon is tudatják a másikkal érzéseiket. Ezekkel a mondatokkal: nagyon jól érzem magam veled, hiányoztál, egész nap rád gondoltam, szeretsz?, szeretném megismerni a családodat, a barátaidat, te vagy a legszebb nõ a világon, Szeretném, ha ma éjszaka is velem aludnál, a fürdõszobai polcon csinálok egy kis helyet a tégelyeid számára, mi lenne, ha összeköltöznénk?

Csak kedvellek kicsit felszínesen
Szereti ugyan, ám közel nem szerelmes a férfi. Ilyen esetben soha nem beszél érzelmekrõl, távolságtartó marad, barátságos, de nem túlságosan közvetlen, visszafogott és kicsit felszínes. És ami a legrosszabb: egyáltalán nem féltékeny más férfiakra, ráadásul szeretné, ha ön végre megtalálná élete párját. Tipikus mondatai: te egy nagyon jó nõ vagy, biztosan megtalálod a neked való férfit, kellemes volt az együtt töltött éjszaka, remek egyéniség vagy.

Szakítanunk kell - õszintén soha
Mi lehet rosszabb egy szakítani akaró férfinál? Talán még maguknál is jobban utálják látni szenvedõ partnerüket. Mindenesetre a szakítás területén õk a királyok, soha nem mondják ki õszintén, hogy elegük van a nõbõl, hogy nem akarnak többé találkozni vele. Inkább körülírják a dolgot, így: le kellene ülnünk beszélgetni egy kicsit, a következõ hetekben nagyon elfoglalt leszek, azt hiszem, nem tudunk találkozni, egy kis szabadságra van szükségem, biztos vagyok benne, hogy idõnként szeretnéd, ha nem lennék melletted és próbálkozhatnál más férfiaknál is, túlságosan jó vagy hozzám, sok fájdalmat okozok neked, és nem tudom elviselni, ha szenvedni látlak, te is észrevetted, hogy az utóbbi idõben mennyit veszekszünk?

Nincsenek megjegyzések: