2008. december 14., vasárnap

Valódi álhírek

Monnyonle

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint Magyarország már fél éve Gyurcsány Ferenc személyes agóniájának árát fizeti, Navracsics Tibor ezért lemondásra szólította fel a miniszterelnököt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Ezt követően pezsgőt bontatott, és koccintott az újságírókkal a jeles jubileum okán: a Fidesz 250. alkalommal követelte Gyurcsány Ferenc távozását. Ezzel nagy fölénnyel vezetnek Torgyán József előtt, aki mindössze 193-szor mondta a parlamentben: "...és Horn Gyula mondjon le!".

Jóléti segély

A jövő évi adóváltozásokról az MSZP-n belül lefolytatott belső vitákon eddig az volt a többségi álláspont, hogy a jóléti kiadások nem kurtíthatók. A szocialista frakció túlnyomó többsége nem kívánt hozzányúlni sem a nyugdíj, sem a segélyezés, sem a családtámogatás, sem az oktatás, sem az egészségügy rendszeréhez. - közölte Tukacs István, a miniszterelnök adóügyi megbízottja. Kis Pál adózó kijelentette: köszöni, ő nem kér abból a jólétből, amit a magyar nyugdíj, segélyezés, családtámogatás, oktatás és egészségügy jellemez.

Fején találta

A Magyar Demokrata Fórum nyilvánosságra került álláspontja szerint Veres János legújabb adóakciótervével nem tesz mást, mint a tévékamera után lefejeli a magyar vállalkozókat is - ez áll Hetényi Károly frakcióvezető közleményében, aki óva inti Verest: "Vigyázat! A kamera ugyan nem fejelt vissza, de ez nem jelenti azt, hogy a vállalkozók sem fognak."

Minden relatív

Sokkal kedvezőbbek az állapotok az előzetes letartózatásban lévő fiatalokat is fogadó javítóintézetekben, bár a Legfőbb Ügyészség egy tavalyi megállapítása szerint a létszámproblémák miatt szükség volna egy újabb ilyen intézet megnyitására - állapította meg az ombudsman. Ököl Tivadar, érintett fiatalkorúnak más a véleménye: ő speciel kifejezetten rosszul érezte magát odabenn.

Határtalanul

Alkotmányellenesnek találta a szlovák alkotmánybíróság szerdán a vagyon eredetének igazolására kötelező törvényt. A testület közel három éven át vizsgálta a 2005-ben jóváhagyott, és még ugyanazon év októberében felfüggesztett jogszabályt, amíg kihirdette, hogy a vagyon eredetének igazolására senki sem kötelezhető az északi Szlovákiában. Sumák Alfonz nem túlságosan ismert vállalkozó rögvest bejelentette, amint pénzzé teszi rózsadombi villáját, népes családjával együtt Pozsonyba költözik.
S.G. Dm

Nincsenek megjegyzések: